Druhy svatebních dortů

Svatební dorty lze rozdělit do několika kategoríí podle příchuťe, vzhledu a tvaru.

Čokoládové a oříškové dorty

Čokoládové a oříškové svatební dorty jsou stále velmi oblíbenou klasikou. Pokud máte ovšem svatbu v létě, kdy jsou dny velmi teplé, není čokoládový dort zrovna tím nejideálnějším. Pokud se pro čokoládový dort v letních měsících přece jen rozhodnete, vytáhněte jej z lednice jen na krájení.




Ovocné dorty

Pro svatbu v letních měsících je ovocný dort ideální. Osvěží a zůstane déle hezký. Na zdobení ovocných dortů se používají nejčastěji jahody, protože mají výraznou barvu, jsou chutné a navíc vypadají hezky.




Hranaté patrové dorty

Hranaté dorty ve tvaru čtverce nebo obdéleníku patří mezi dorty netradiční, protože klasikou stále zůastávají dorty kulaté. Hranatý dort nabízí spoustu jiných možností pro zdobení a kreativní cukrář může vytvořit skutečně netradiční umělecký kus. Hranaté dorty mohou být nízké i patrové.




Dorty ve tvaru srdce

Romantické dorty ve tvaru srdce jsou také klasikou, která ze svatebních hostin nevymizí. Srdcové dorty mohou být nízké i několikapatrové.




Netradiční dorty z malých dortíků




Veselé barevné dorty